یکی از وسایل مهم و کاربردی در هر خانه ای فرش است. این محصول همیشه در معرض آلودگی و گرد و غبار است، بنابراین باید به صورت دوره ای و حداقل سالی یک بار شسته شود. شستشوی اصولی و صحیح فرش در افزایش طول عمر فرش تاثیر مستقیم دارد. روش های شستشوی متفاوتی در قالیشویی های مجاز بسته به نوع فرش مورد استفاده قرار می گیرد. انتخاب روش شستشو با توجه به الیاف فرش باعث می شود که در حین شستشو آسیبی به بافت اصلی فرش شما وارد نشود. در ادامه قصد داریم اطلاعاتی در مورد شستشوی فرش دستبافت و ماشینی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
قالیشویی توسط موسسات قالیشویی مجاز
برای این کار ابتدا باید با مراکز مجاز قالیشویی تماس گرفته و پس از دادن آدرس سفارش خود را ثبت نمایید. پرسنل قالیشویی در اسرع وقت در محل حاضر شده و فرش ها را به صورت رول شده از شما می گیرند. قبل از شستشوی فرش ماشینی باید گردگیری انجام شود و لازم هست تا با انواع شستشوی فرش در قالیشویی آشنا بوده باشید. به این ترتیب با استفاده از جاروبرقی های قوی و مخصوص دیگر آلودگی ها و گرد و غبار روی فرش را جمع آوری می کنند.

پس از گردگیری کامل فرش، کارشناسان قالیشویی با توجه به الیاف و بافت فرش، مناسب ترین نوع شوینده و روش شستشو را انتخاب می کنند، انجام شد. شستشوی فرش با فشار آب بالا انجام می شود تا تمام مواد شوینده در عمق فرش از بین برود. پس از آبگیری کامل فرش ها برای خشک شدن به گرمخانه های مجهز و مکانیزه منتقل می شوند. پرسنل قالیشویی پس از اتمام مراحل شستشو، فرش ها را به صورت تا شده می پوشانند و تحویل مشتری می دهند.
شستشوی فرش ماشینی در منازل
یکی از روش های قدیمی شستشوی فرش ماشینی، قالیشویی سنتی است. در این روش مراحل شستشو، تخلیه و خشک کردن به صورت دستی و با نیروی انسانی انجام می شود. اصول و قواعد شست و شوی سنتی فرش به شرح زیر است؛ فرش ها را از داخل خانه ها جمع آوری کنید و برای شستشو به فضای باز و ترجیحا شیب دار منتقل کنید. فرش ها را با استفاده از جاروبرقی گردگیری کنید. برای شستشو از شوینده های مناسب و ملایم استفاده کنید. استفاده از شوینده های قلیایی می تواند به تاروپود فرش شما آسیب برساند.
پس از زهکشی کامل فرش، آن را آبگیری کنید. توجه داشته باشید که آبگیری باید به گونه ای انجام شود که تمام رطوبت فرش از عمق آن خارج شود، در غیر این صورت پس از چندین بار تکرار فرش شما پوسیده می شود. برای خشک شدن فرش را روی سطحی کاملا صاف در مقابل نور خورشید قرار دهید.
استفاده از شامپو فرش برای شستشوی فرش ماشینی
یکی دیگر از روش های شستشوی فرش ماشینی استفاده از شامپو فرش است. برای این کار باید مراحل زیر را انجام دهید:
– شامپو فرش متاسب را با توجه به میزان آلودگی فرش خود انتخاب کنید.
– مقدار مناسب شامپو را با آب ولرم مخلوط کرده و هم بزنید تا کف کند.
– سپس مقداری از کف را روی فرش بریزید و با برس نرم آن را بمالید تا کثیفی از روی فرش پاک شود.
– پس از شستن فرش با شامپو فرش، کف های روی فرش را با استفاده از یک حوله تمیز جمع کنید.

همه چیز درباره شستن فرش دستباف
الیاف و پود فرش دستبافت نسبت به فرش ماشینی از حساسیت بیشتری برخوردار است به همین دلیل باید در شستشوی آن دقت زیادی کرد. در ادامه شما را با اصول شستشوی فرش دستباف در منزل و موسسات قالیشویی آشنا می کنیم:
1- یکی از مهمترین مراحلی که باید قبل از شستشوی انواع فرش از جمله فرش دستباف انجام شود، گردگیری است. گردگیری یا گردگیری اولیه فرش با استفاده از جاروبرقی های قوی انجام می شود و با زدودن گرد و غبار از عمق الیاف فرش، کار شستشو را آسان می کند.
2- برای ساخت فرش دستباف از الیاف و رنگ های طبیعی استفاده شده است که ممکن است با مواد شوینده واکنش نشان دهد. انجام تست رنگ از پخش شدن و تداخل رنگ فرش جلوگیری می کند. برای این کار یک حوله سفید تمیز را مرطوب کرده و به قسمت های مختلف فرش دستبافت بزنید تا از رنگی بودن یا نبودن فرش مطمئن شوید.
فرش دستباف
3- پس از گردگیری و تست رنگ، سطح فرش را با آب ولرم خیس کنید. توجه داشته باشید که استفاده از آب داغ با رنگ های فرش تداخل پیدا می کند. مقداری شامپو فرش را با آب ولرم مخلوط کرده و هم بزنید تا کف کند. سپس مقداری کف روی سطح فرش بریزید و با استفاده از برس نرم یا پارچه نرم سطح فرش را تمیز کنید.
4- بعد از شستن فرش با شامپو فرش نوبت به آبکشی می رسد. زهکشی باعث بیرون آمدن کف ها و کثیفی های عمیق در فرش می شود. مرحله آبکشی را انجام می دهیم تا آبی که از فرش خارج می شود کاملا شفاف شود. آخرین مرحله شست و شوی فرش دستبافت، آبکشی و خشک کردن آن است. آبیاری فرش دستباف به دو صورت انجام می شود:

آبگیری به روش سنتی: در این روش فرش را رول کرده و مدتی در یک مکان قرار می دهند تا آب اضافی آن گرفته شود سپس آن را پهن می کنند تا در هوای آزاد خشک شود. آبگیری به روش مدرن: در روش نوین عملیات آبگیری توسط دستگاه های مکانیزه و مجهز انجام شده و جهت خشک کردن به دستگاه های خشک کن منتقل می شود.
معرفی بهترین قالیشویی تهران
قالیشویی شربت اوغلی یکی از معتبرترین مراکز قالیشویی واقع در تهران می باشد که شعبه های زیادی در مناطق مختلف تهران دارد و به دلیل استقبال بی نظیر مردم، روز به روز بر تعداد شعب آن افزوده می شود. شربت اوغلی علاوه بر فرش های ماشینی، دستبافت و ابریشم، خدمات دیگری از جمله روکش، تعمیر، رنگرزی، شیرازه بافی، مشکی کشی و … را ارائه می دهد. اگر قصد شستشوی فرش خود را دارید و به دنبال قالیشویی مجاز و مطمئن هستید. شما می توانید با خیالی آسوده فرش های خود را به قالیشویی شربت اوغلی بسپارید.